[vc_row][vc_column][vc_column_text]Her sene teknolojinin değişmesi ile web tasarımlarında da değişimler olmaktadır. Özellikle 2020 yılının çalışma dinamiklerini tamamen değiştiği bir dönemden geçtik ve dijitalin önemini en yoğun şekilde hissettiğimiz bir dönemdi. Şirketler, satış yapamayan işletmeler ve alışverişe online olarak yönelen müşteriler için e-ticaret siteleri büyük ivme yakaladı. Dolayısıyla profesyonel web sitesi oluşturmak gereksinimini ortaya çıkardı ve daha güvenilir, doğru içerikler, kişiselleştirilmiş bir web sitesi tasarımına yöneldiler.

Web sayfalarının görünümlerinde farklılaşan tasarımları görünmektedir Web tasarım trendleri yıllardan yıllara göre de değişiklik gösterebiliyor, aynı zamanda bireylerin deneyimleri ve kullanılan arama motorlarının geliştirmiş olduğu algoritmalar da tasarım trendleri konusunda farklılıklar doğurabiliyor. Peki 2021 yılının web tasarım trendleri neler birlikte inceleyelim.

2021 Yılında Kullanıcıları Hangi Tasarım Trendleri Bekliyor?

Koyu Mod

Uzun yıllar en çok kullanılan ve rahat uyarlanabilen beyaz zemin, 2021’de yerini koyu moda bırakıyor. Özellikle sosyal medya platformlarına gelen (Instagram, Facebook, Whatsapp, Twitter vb.) koyu mod tasarımı, kullanıcılar tarafından göze hoş gelen bir tasarım haline gelmiştir. Aynı zamanda göz yormaması ve daha az şarj harcadığını söyleyen birçok web tasarımcı koyu modun 2021 web tasarım trendlerinde öne çıkacağını düşünmektedir.

3D Öğeler

3D Öğeleri, 2021 web tasarım trendlerinde birçok web sayfasında görebileceksiniz.

Kolaj Tasarımı

Kolaj tasarımları, son dönemde göze hitap eden çalışmalar olduğu için sosyal medyada sıkça kullanılmaya başlanmıştır. İlgi çekici fotoğraflar ile birlikte yazıda paylaşılmasıyla okuyucu direkt olarak çekebilen bir tasarım yapısına sahiptir. Pinterest gibi fotoğraf başlıklı sosyal mecralarda sıklıkla kullanılmaktadır. Kolaj tasarımı, web tasarımının 2021 trendlerinin önemli adımlarından biridir.

2021 web tasarımıMinimalist Tasarımlar

Minimalist tasarımlar, her dönemde oldukça zarif ve dikkat çekici olmaktadır. Stratejik bir yol izleyerek en az görünüm ile en iyi etki vermek mümkün. Fakat dikkat etmelisiniz, ne kadar az o kadar iyi değil; en az görüntüyle en iyisine ulaşmak önemli. Son senelerde genellikle ev tasarımı için kullanılan bu “minimalist” tabir 2021 yılının web tasarım trendine de girmiş görünüyor. Bir web sitesinde minimalizme ulaşmanın en hızlı ve kolay yolu, büyük paragrafları bir video klip veya görüntü biçiminde görsel içerikle değiştirmektir.

Siyah-Beyaz Görünüm

Minimalizmi en basit haliyle, siyah ve beyaz renkler ile ilişkilendiren modern web sitelerinin sayısı her geçen gün artmaktadır. Büyük ve gri tonlardaki görsellerle öne çıkan tasarımlar profesyonelliği sadelikle mükemmel bir şekilde birleştiriyor. Temiz ve düzenli bir görünüme sahip olduğu için siyah beyaz bir tema; çoğu web site tasarımcısı tarafından, farklı kullanıcı profilleri için de mobil uyumluluk opsiyonu ile kolayca uyarlanabiliyor.

Animasyon Kullanımı

Animasyon kullanımını, sitenize gelenlerin ilk bakışta dikkatini çekebilecek hareketli videolar olarak tanımlayabiliriz. Sitenizin içeriği ile alakalı bir animasyon koymanız sizin için bir avantaj olabilir. Bir animasyon sayesinde ziyaretçinizin dikkatini nereye çekmek istiyorsanız oraya dikkat çekme imkânı yakalayabilirsiniz.

Fütüristik Detaylar

2021 yılında izometrik tasarım tekniklerinin ve parlak renklerin öne çıkacağı, kullanıcılara hiç olmadığı kadar göz alıcı sayfalar sunan bir web sitesi tasarımı olacağı görülüyor. Web sitelerinin modern ve fütüristik görünmesini sağlarken; daha derin ve daha koyu tonların yanı sıra, parlak renkleriyle öne çıkan tasarımlar, web sitesine modern bir görünüm kazandırıyor.

web tasarim 2021Asimetrik Düzen

Asimetrik düzen, siteniz için etkili, dikkat çekici ve sıra dışı gözükebilir fakat avantajı şudur; sitenizi daha farklı gösterir. Her sitenin kendine özgü dengesi vardır. Siteniz için asimetrik bir düzen oluşturacaksanız, dikkatli kullanmalısınız minimalist düzenin dışına çıkarak sayfanızı karışık hale getirebilirsiniz. 2021’in web tasarım trendi olması çok açıktır.

Fotoğraf Kullanımları

2021 yılı için web tasarım trendlerinden bir diğer önemli nokta ise ürün fotoğrafçılığının gelişmesidir.Pandemi sürecinin getirdiği değişimler ile birlikte 2021 yılında da bunun etkilerini görmeye devam ediyoruz. İnsanlar online alışveriş yaparken alacağı ürünü ayrıntılı görmek isterler. Profesyonel web sitelerinde olması gereken kaliteli ürün fotoğrafları kullanılmasıdır. 2021 yılı trendlerinde ise fotoğraflar daha detaylı, daha büyük hatta mümkünse ürünleri 360 derece döndürebildiğimiz fotoğraflar yer alacaktır.

Bu ürünleri gerçekte göremediğiniz için verebildiği en iyi etkiyi verecek büyük, detaylı ve kaliteli fotoğraflar ile sağlayabilir.

İllüstrasyonlar

2021 web tasarım trendleri arasında yaygın olarak kullanılan illüstrasyonlar da var. Web sayfalarının hareketlenmesi, canlılık katması ve eğlenceli bir hal almasında büyük önemi olan illüstrasyonlar bu yılda fazlasıyla kullanılacaktır.

Web Tasarım Trendlerini Neden Takip Etmelisiniz?

Her dönemin değişen olguları göz önüne alındığında web tasarımının da sürekli değişim gösterdiğini görüyoruz.

Yeni trendlere ayak uydurmak ve dijital platformlarda varlığınızı sürdürebilmeniz için sahip olduğunuz web sitenizin gelişimi ve ziyaretçilerinizin de bu gelişime dahil olabilmesi adına web tasarım trendlerini takip etmelisiniz. Ziyaretçilerinizin sitenizde aktif olması, doğrudan satış ve hizmetinizin yükselmesine ve iyi bir kullanıcı deneyimi oluşmasını sağlayacaktır.

[/vc_column_text][vc_message]Web siteleri; işletmeleri, markaları, sunulan hizmetleri ya da şahısları sanal ortamda temsil eden en etkili araçlardan biridir.  İyi tasarlanan bir internet sitesi sizi daha güçlü ve güvenilir gösterir. Bu oluşan güven duygusu ziyaretçilerin ürün ve hizmetlerinizden yararlanmak için sizinle iletişime geçmesini sağlar.

Web tasarım, web geliştirme, arama motoru optimizasyonu gibi farklı hizmetler için, deneyimli ve profesyonel bir ekipten oluşan Antalya reklam ajansı GuruKafa’yı tercih edebilirsiniz.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]