Film teknikleri tamamen görsel hikaye anlatma sanatı ile ilgilidir. Bir kamerayı ustaca kullanmanın ve her sahne için aydınlatmayı ayarlamanın yanı sıra, hikayeyi en iyi anlatan doğru çekim tekniklerini seçerek izleyicinin gördüklerini ve görüntünün nasıl sunulduğunu kontrol etmeyi içerir. Aşağıda, kitlenizin sahneniz hakkında nasıl hissetmesi gerektiğini ve onu nasıl yorumlayacaklarını belirlemeye yardımcı olabilecek en yaygın kullanılan film tekniklerinden bazılarını listeledik. Bunlar hem hevesli hem de profesyonel görüntü yönetmenlerinin en etkili ve ilgi çekici filmleri ve müzik videolarını oluşturmalarına yardımcı olacak film teknik hizmetleridir.

Büyük yönetmenler, filmcilik tarihi üzerinde büyük bir etki yaratarak, bir marka ve marka haline gelen teknik bir yaklaşım geliştiriyor. Akira Kurosawa’nın hikaye anlatımına yaklaşımı George Lucas’ı etkiledi. Robert Altman’ın genişleyen karakter çizimleri Paul Thomas Anderson’a ilham verdi. Yine de her efsanevi yönetmen etkilerini alabilir ve tamamen yeni bir şey yaratabilir. Film teknik hizmetlerinin tamamen görsel doğası, film yapımcılarının çoğunun iz bırakmaya başladığı yerdir.

Sinema kameranızı alın ve videolarınızın daha profesyonel görünmesine yardımcı olacak bu kolay ve tanıdık film teknik çalışmalarını denemeye hazır olun. Ayrıca çekimlerin sahneyi nasıl etkileyebileceğini de açıklayacağız, böylece çekimlerinizin birlikte çalışmasını sağlayarak güzel, net ve uyumlu bir anlatım oluşturabilirsiniz.

Temel Film Çekimi

antalya film çekimi

Omuz Üstü Çekim

Omuz üstü çekimler, çerçeve içinde çok az veya çok fazla omuz olmamasını sağlamak gerektiğinden, doğru çekim yapmak için en çok zaman alan tekniklerden biridir. Bununla birlikte, izleyicileri bir samimiyet duygusu ile çekmeleri bakımından harikadırlar. Bu işi yapmanın anahtarı, bir çerçevede tam omuz miktarını elde etmektir. Bazı yönetmenler, gerçekten istediklerini elde etmek için film teknik çalışmalarının uzun zaman aldığını, bu tür çekimleri yapmadıklarını açıkça iddia ediyorlar.

Kaydırma Çekimleri

Kaydırma atışları, eğim atışlarının yatay eşdeğerleridir. Kavramsal olarak basittirler ve bu nedenle aşırı kullanılmazlarsa genellikle kötü uygulanırlar. Kaydırma hareketleri için en iyi uygulama düşüncesi, kaydırmanın saflığını korumak için eğim eksenini kilitleyecek şekilde tasarlanmasıdır. Çerçeveleme hassasiyeti ve hassas zamanlama gerektirdiğinden, uzman bir kamera operatörü gerekli olacaktır.

Eğimli Çekimleri

En basit film tekniklerinden biri, belki de kamerayı yukarı veya aşağı yatırmaktır. Basitliği ile özellikle eğme düzgün bir şekilde yürütüldüğünde ve eylem ile kamera operatörü arasında koordinasyon olduğunda istediğiniz sonuç ortaya çıkabilir. Eğimli çekimlerin, nihai kareleri aşmadan güvenle, sorunsuz bir şekilde yapılması çok önemlidir.

Zoom Çekimleri

Zoom çekimleri, özellikle başarılı bir yönlendirme stiliyle harmanlandığında bu havalı hissi verir. Yakınlaştırma çekimlerini etkili ve belki de ürpertici hale getirmenin anahtarı, onları düzgün ve çok hızlı kullanmak ile mümkündür.

Vinç Çekimleri

Vinçler genellikle dikey öteleme hareketini elde etmek için kullanılır. Kameranın filmlerde birkaç metreden fazla hareket ettiğine tanık olduğunuzda, çekim büyük olasılıkla bir vinç veya pergel ile yapılır. Bu çekimler sadece prodüksiyona değer katmakla kalmaz, aynı zamanda hikaye anlatımı için makarayı geliştirir.

Takip Çekimleri

İzleme çekimlerini, kaydırma veya eğme çekimlerine kıyasla ayarlamak çok daha zordur. Bu çekim söz konusu olduğunda odak uzunluğunun çok önemli olduğunu unutmayın. Birçoğu, izleme çekiminin yalnızca geniş lenslerle çalıştığına inanmasına rağmen, uzun lensler de aynı şekilde çalışabilir.

Hollanda Açıları

Hollandalı açılar, kamera ekseninde döndürülmüş ve eğik dikeylere neden olan çekimlerdir. Basitçe söylemek gerekirse, Hollandalı açı kameranın bir tarafa yatırılmasını içerir. Atış, yönelim bozukluğu, çaresizlik, sarhoşluk ve yoğunluğu iletmenin etkili bir yoludur. İzleyiciler için yönünü kaybetme ve tedirginlik duygusu yayarlar. Film teknik ajansları genellikle müzik videolarına uygular ancak film yapımında az miktarda olsa da kullanılırlar.

Düşük Açılı Bagaj Atışı

Gövde atış bir arabanın bagajında içine çektiği tekniklerden biridir. Tabii ki, bir kamera operatörünü ve tam boyutlu bir film kamerasını bir bagajın sınırlarına yerleştirmek her zaman kolay değildir. Bu nedenle genellikle sanat departmanları ve film teknik hizmetleri sahte duvarlar ve kapaklar kullanır. Güvenlik açısından bakıldığında riskli bir çekim tekniği olan Bagaj atışı, usta yönetmenlerden Quentin Tarantino’nun âşık olduğu ve filmlerinde sıklıkla gördüğümüz tekniklerdendir.

Şimdi, film yapımında hangi tekniklerin gerekli olduğunu ve internet işlerinde nasıl kullanıldığını bildiğinize göre, yaratıcı sürecinize başlayın ve bu tür çekimlerde yolunuzu deneyin. Çekim tekniklerini anlamak çok önemlidir!

Sosyal medya hizmetleri, film çekimi ve fotoğraf çekimi ile Antaya’da tam zamanlı hizmet veren reklam ajansı olarak sizlere çözümler üretmekteyiz. Antalya film çekimi ile profesyonel olarak hizmet vermekteyiz.