Aradığımız her sorunun cevabını artık Google’a soruyoruz. Günden güne yeni ürün ve hizmetler geliştiren Google sayesinde her alanda işlerimiz daha da kolaylaştı. Google günümüzde hayatımızın merkezinde diyebiliriz. Yalnızca kişisel hizmetler değil işletmeler için de özel servisler vermeye başlayan ve işletmelerin online varlığına oldukça büyük katkı sağlayan Google sayesinde dijital ortamda her şey artık çok daha kolay. Bundan en üst düzeyde verim almak ise bizim elimizde.

Google My Business Nedir?

Google My Business, Google tarafından işletmelere sunulan ve kullanıcıların işletmelerle ilgili çalışma saatlerine, konumuna, müşteri yorumlarına ve fotoğraflarına erişim sağlayabildiği bir hizmettir. Google aramalar ve haritalarla entegre olan bu servis sayesinde kullanıcılar aradıkları işletmelere kolayca ulaşabilmektedir. İşletmeler açısından da Google’da görünür olup online varlığını korurken doğal yoldan yeni müşteri kazanmayı sağlar. İşletmelerin online ortamdaki görünürlüğünü artırdığını söyleyebiliriz. İşletmeyle ilgili bilgi almak isteyen ve Google’da bu doğrultuda arama gerçekleştiren kullanıcılar, işletmenin sunduğu hizmet ve ürünler hakkında bilgi edinebilirler.

Google My Business Nasıl Kullanılır? Ne işe Yarar?

Google My Business hesabınızı ücretsiz bir şekilde oluşturabilirsiniz. Bu konuda takip etmeniz gereken adımları öğrenmek için okumaya devam edin. Öncelikle işletmeniz adına bir Gmail hesabı oluşturmalısınız. Daha sonra işletmenizin konumunu belirlemeniz gerekir. Konum ekleme işleminden sonra sırasıyla; isim, adres, web sitesi ve iletişim bilgileri gibi işletmenizle alakalı bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmelisiniz. Aksi taktirde işletmeniz Google’da çıkmak için yeterli olmayacaktır. Bu bilgileri girdikten sonra işletme kaydınızın oluşması ve işletme adresinizin doğrulanması için doğrulama yöntemi seçmeniz gerekecektir. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra işletmeniz Google arama ve haritalarda aktif hale gelecek ve kullanıcılar artık işletmenize kolayca ulaşabilecekler. Google My Business’da işletme olarak yer almanızın size ne gibi katkıları olabileceğine gelin birlikte bakalım. En önemlisi, Google’da işletme kaydı oluşturan firmalar güvenilir ve profesyonel bir algı oluşturduğundan kullanıcılar tarafından yüksek oranda tercih edilir. Dolayısıyla doğal yoldan müşteri kazanma olasılığınız çok yüksek. Ziyaretçilerinizden gelen geri bildirimleri takip edebilir ve hizmet kalitenizi artırabilirsiniz. Böylece olumsuz deneyimlerin önüne de geçebilirsiniz. Doğru ve etkili sonuç almak için Google My Business sayfa profilini inceleyelim.

My Business nedirGoogle My Business Ana sayfa

Ana sayfada işletmenizi daha iyi yönetmek ve analizler yapmanız için gerekli profiller mevcut. Yapılan aramalar sonucunda işletmenizin aldığı görüntülenme, yayınlanan yayınlar, profil bilgileriniz, müşteri yorumları ve müşteri tarafından eklenen fotoğraflara buradan ulaşabilir, işletmenizin performansını kolayca takip edebilirsiniz.

Yayınlar

İşletmenizle alakalı; etkinlikler, teklifler ve ürünler ile ilgili yayın oluşturup müşterinizin aktif olmasını sağlayabilirsiniz. Yayın oluştururken metin ve görsel eklemenin yanında dilerseniz çeşitli butonlar da ekleyebilirsiniz. (Rezervasyon yap, internetten sipariş ver, teklif al vb.) Yayın oluşturduktan sonra gerçekleştirilen aramaları, görüntülenmeleri ve diğer bilgileri ana sayfadan analizler kısmından takip edebilirsiniz.

Bilgi

İşletmenizi oluştururken tanımladığınız bilgilerinin (işletme adı, web sitesi, fotoğraflar, iletişim bilgileri) yanı sıra daha detaylı bilgiler bu alandan yönetilmektedir.

Analizler

İşletme aramalarına dair bilgi ve analizler bu alanda gösterilir. Müşterilerin işletmenizi nasıl aradığı ve diğer müşteri işlemleri, telefon aramaları, yol trafiği, işletmenizle anılan özellikler, popüler saatler, fotoğraf görüntülenmeleri ve işletmenizle alakalı daha birçok analize buradan ulaşabilir ve işletme kalitenizi artıracak adımlar atmaya başlayabilirsiniz.

Yorumlar

İşletmenizi Google üzerinden görüntüleyen kullanıcılar işletme ile alakalı yorumlar ve görseller paylaşabilir. Eklenen yorumları; yanıtlananlar, yanıtlanmayanlar ve diğer kategorilerde filtreleyebilirsiniz. Kullanıcıların yorumlarını silemezsiniz; fakat Google’a inceleme talebinde bulunabilirsiniz. Yorumlar, işletmenizin itibarı açısından oldukça önemlidir.

Fotoğraflar

Bu bölümde işletme tarafından eklenen fotoğrafların yanı sıra kullanıcılar tarafından eklenen fotoğraflarda mevcuttur. Sahibi tarafından, müşteri tarafından, 360, video, iç ve dış mekân son olarak gıda ve içecek başlıkları altında fotoğrafları filtreleyerek ekleyebilirsiniz. Fotoğrafların görüntülenme rakamları ise üzerinde gözükmektedir.

Web sitesi

Web sayfası oluşturup yayınlayabilmenizi sağlayan bir yardımcı araçtır. Bu web sayfası üzerinden fotoğraflar yayınlayabilir, yayınladığınız yayınları sunabilir, işletme detaylarını ve sunduğu hizmetleri paylaşabilir, iletişim bilgileri aracılığıyla ziyaretçilerin işletmeyle temasa geçmesini sağlayabilirsiniz.

SEO ilişkisi ve E-ticaretteki Yeri

Müşteriler yerel işletmeleri aramak için çoğunlukla Google arama motorunu kullanıyor. Bu sayede Google My Business ile e-ticaret  sayfanızın görünürlüğü artar. Bu aramalar, web sitenizin yeni müşteri kitlesini oluşturmada yardımcı olur. E-ticaret sitelerini görünür kılan Google’ın My Business hizmeti, sitenizin trafik almasını sağlar. Böylece satışlarınız yükselir. Yerel işletmeler için oldukça önemli sayılan Google My Business, SEO anlamında da sitenizi optimize eder. Bu sayede kullanıcıların yaptığı Google arama sonuçlarına dahil olursunuz. Müşterilerin karşısına çıkan sonuçlarda öncelik; uzaklık, önem ve alaka düzeyine göre belirlenir. Bu anlamda detaylı bir algoritması olan Google, aranan hizmetin mevcut konumdan daha uzak bir işletmede olduğunu görebilir. Bu sebeple arama sonuçlarında sıralama buna göre de şekillenebilir.

google my business nedirİşletmeler için Neden Önemli ve Faydaları Nedir?

Günümüzde işletmelerin online bir varlığının bulunmaması düşünülemez. Google My Business sanal ortamda işletme olarak yer almanızı sağlayan seçeneklerden yalnızca biridir. Google My Business sayesinde kullanıcılar Google’da arama yaptıkları zaman işletmenizle karşılaşır. Böylece etkileşiminiz artar. Oluşturulan işletme profili ile hem arama sonuçlarında hem de Google Haritalar’da yer alma imkânınız olur. Sizin için yapılan çeşitli yorumlarla karşılaşabilir ve bu yorumlara yanıt verebilirsiniz. Ürünlerinize ait fotoğrafları ekleyebilir ve işletmeniz hakkında resmi bilgiler yayınlayabilirsiniz. İşletmeler açısından oldukça önemlidir.

Peki, Google My Business kullanmanın faydaları nelerdir?

  • İşletmenizi inceleyen kullanıcılar ürün ve hizmetleriniz hakkında bir bilgiye sahip olacakları için kısa sürede işletmenizi tanıma fırsatı bulurlar.
  • Müşterilerin yaptığı yorumları okuyup yanıtlayabilirsiniz. Bu sayede işletmeniz hakkında geri dönüşleri değerlendirip işletme kalitenizi artırabilirsiniz.
  • Google’da işletme kaydı oluşturan firmalar güvenilir ve profesyonel bir algı oluşturduğu için müşteri güvenini kolayca kazanabilirsiniz.
  • İşletme bilgileri (telefon, e-posta, web adresi, yol tarifi vb.) Google Haritalar ve Google Aramalar’da görüntülendiği için potansiyel müşterilerin sizinle temasa geçmeleri daha kolay olacaktır.
  • Analizler sayesinde potansiyel müşteriler hakkında konum ve kanal odaklı stratejiler oluşturmak mümkün hale gelecektir.

 

[vc_row][vc_column][vc_message]Gurukafa Antalya reklam ajansı olarak Google My Business Nedir? Yazımızı sizler için derledik. İşletme olarak Google My Business’ta yer almak istiyorsanız ve sosyal medya alanında desteğe ihtiyacınız varsa Gurukafa reklam ajansı olarak sizleri bekliyoruz.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]