[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Google Remarketing

Gelişen teknoloji, beraberinde pazarlama yöntemlerinin değişmesini de sağlamıştır. Artık birçok firma pazarlama yöntemi olarak sıkça dijital reklamcılığa başvurmaktadır. Sanal dünyada firmaların hedef kitlelerine yönelik olarak farklı alanlarda ve değişik yöntemler ile reklam kampanyaları yapılmaktadır. Bunun sonucu olarak ziyaretçi sayılarının ve satışların artırılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede Google, sanal ortamda en etkili ve hedef kitlelerine rahatlıkla ulaşabilecekleri reklam kampanyası imkânı sunmaktadır. Google Remarketing ise Google tarafından firmalara sunulmuş olan bir çeşit hizmettir.

Google Remarketing Nedir?

Yeniden pazarlama sistemi olarak da adlandırabileceğimiz Google Remarketing ile; sanal ortamda daha önce girmiş olduğunuz bir web sayfasının etiketlenmesi ile o siteden ayrıldıktan sonra başka siteleri gezerken tekrar reklamınızın görülmesi sağlanmaktadır. Örnek verecek olursak; almak istediğiniz bir ürünü inceledikten sonra, başka siteleri gezerken incelediğiniz o ürüne ilişkin reklamların tekrar karşınıza çıkması diyebiliriz. Bunu ise cookie temelli bir teknoloji sayesinde yapabilmektedir.

Firmanın sitesini ziyaret eden kişinin bilgisayarına bir javascript kodundan oluşmuş olan bir cookie yerleştirerek, o siteden ayrılmış olsanız bile takibini yapabilmektedir. Google yeniden pazarlama sistemi sayesinde, firmanın sunmuş olduğu ürün veya hizmetin satın alınma ihtimalini yükseltmiş olmaktadır. Bu uygulamayı yapan firmalardan pozitif geri dönüşler sağlandığı için birçok firma tarafından sıkça kullanılmaktadır. Peki Google Remarketing nasıl yapılır?

Google Remarketing Nasıl Yapılır?

Google Remarketing hizmetinden faydalanmak için ilk yapmanız gereken bir Google Adwords hesabı oluşturmaktır. Google Adwords web sitesine girerek hesabınızı oluşturabilirsiniz. Google remarketing yapmak aslında oldukça pratik ve kolaydır. Hesabınızı oluşturduktan sonra Adwords üzerinden oturumu açıp kampanyalar kısmını seçmeniz gerekmektedir. Kampanyaları seçtikten sonra yeniden pazarlama kampanyası ile oluşturmak istediğiniz türü belirtmeniz gerekmektedir.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Bunlar; “Görüntülü Reklam Ağı kampanyaları ve Arama Ağı kampanyaları” şeklindedir. Bu tercihlerden hangisi size uygun ise o kampanyayı seçerek rahatlıkla oluşturabilirsiniz. Daha detaylı çalışmalar için Google tarafından sunulan Adwords Danışmanlığı hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

google remarketing nedir

Google Ads Reklam Verme

Yukarıda belirtilen hususları yerine getirdikten sonra ilk olarak yeni kampanyanız için Adwords tarafından size bir kod verilecektir. Bu sistemin size vermiş olduğu küçük bir snippet’dir. Yani bu kodu web sayfanıza veya mobil uygulamanıza eklemeniz gerekmektedir. Ancak bu şekilde Google Ads reklam verme işlemini yapabilirsiniz. Verilen bu kodu web sitenizin tüm sayfalarına ekleyebileceğiniz gibi özel olarak takip etmek istediğiniz yerlere de ekleyebilirsiniz. Bu kodu web sitenizin alt kısmındaki </body> kapanış etiketinin hemen öncesine yerleştirmelisiniz. Bu sayede sitenizde reklamları görebileceksiniz.

Yeniden Pazarlama İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Başarılı bir yeniden pazarlama reklamı hazırlamak için müşterilerinizin neyi aradığını hayal edin. Metin reklamları doğrudan müşterilerinizin satın almak istediği ürünler veya hizmetler ile ilgilidir. Örneğin; bir kullanıcı Google’dan “hızlı gül siparişi 24 saat çiçek teslimatı” şeklinde bir arama yaptığı zaman, başlığı “24 saat çiçek teslimatı” olan bir reklamı görüp onu tıklıyor ve doğrudan o siteye giderek sipariş veriyor. Onun için güçlü bir metin reklamı oluşturarak yeniden pazarlama yapmak oldukça önemlidir ve bunu yapmak için en iyi ipuçları şu şekildedir:

1-Açılış sayfanızı mükemmelleştirin. Kullanıcılar reklamınızı tıkladıktan sonra ilk görecekleri açılış sayfanızdır. Eğer bir satış kampanyanız bulunuyorsa, açılış sayfanızda bunu gösterebilirsiniz. Aynı zamanda web sayfanızın içerik ve tasarımı da çok önemlidir. Çünkü ziyaretçi web sitenizin güvenilir ve profesyonel olmadığı kanısına varırsa sizinle bilgilerini paylaşmak istemeyebilir.

  • Peki, mükemmel bir açılış sayfası için nelere dikkat etmek gerekmektedir? En önemlilerinden biri sayfa yükleme süresidir. Reklamınız tıklanır tıklanmaz web sayfanızın hemen yüklenmesi müşterilerinize daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunar. Eğer açılış sayfanızın süresi geç olursa ziyaretçileriniz hayal kırıklığına uğrayıp sitenizi terk edebilir.
  • Ayrıca sitenizin güvenirliliği de çok önemlidir. İçerik ve tasarımın profesyonel olmasının yanı sıra iletişim ve işletme bilgilerinize de ulaşımın kolay olması gerekmektedir. Bu şekilde işletmenizin şeffaflığını ortaya koymuş olursunuz. Potansiyel müşterilerinizin sizinle iletişime geçme ve daha fazla bilgi istemeleri durumunda teşvik imkânı sağlamış olursunuz.
  • Sitenizi ziyaret eden bir müşteri, içeriklerin aradığı sözcükle alakalı olmasını bekler. Ziyaretçi sitenizde istediği şeye kolaylıkla ulaşabilmeli ve onu aramakla uğraşmamalıdır. Reklamını görmüş olduğu ürün veya hizmete kolay bir şekilde ulaşabilmelidir.
  • Sade formlar kullanarak ziyaretçilerden bazı bilgiler paylaşmasını talep ediyorsanız, bunu neden istediğinizi açıkça belirtiniz. Örneğin; bir nakliye firmasısınız ve onlara en iyi fiyat teklifi sunabilmek için bilgi talep ettiğinizi belirtmeniz gerekmektedir. İstediğiniz bilgilere ilişkin formlar sade ve pratik olmalıdır. Fazla bilgi talep edilen formlar ziyaretçilerin endişelenmelerine ve formu doldurmayı bırakmalarına sebep olabilir. Onun için karmaşık ve kişisel sorulardan uzak durmak gerekmektedir.

google yeniden pazarlama

2- Google Ads ile yeniden pazarlama için kampanyanızı zenginleştirmelisiniz. Web sitenizin daha çok kişi tarafından ziyaret edilmesi ve trafiğini artırmanın en iyi yolu; Google Arama’da doğru müşterilerin sizin sitenizi bulmasını sağlamaktır.

  • Kullanacağınız anahtar kelimeleri daha uzun seçmelisiniz. Anahtar kelimeleri iki tiptir. Kısa ve daha uzun şeklindedir. Eğer kısa anahtar kelimeleri tercih ederseniz ki bunlar daha genel ve daha yaygın olacağı için reklam bütçenizi hızlı bir şekilde harcar. Örneğin “gözlük” şeklinde bir anahtar kelimenin ulaşım hacmi yüksektir. Fakat “numaralı güneş gözlüğü” şeklinde daha uzun kelimeler ile üç veya daha fazla sözcükten oluşması durumunda arama hacminin düşük olmasına rağmen daha alakalı ve ne istediğini bilen, alışveriş yapmaya hazır müşteri profilini göstermektedir. Bu durum da sizin için olası bir satış ihtimali olmaktadır.
  • Kullanacağınız metinlerde farklı teklifleri denemelisiniz. Kullanacağınız bu metinlerden hangisinin sizlere daha faydalı olduğunu görmek için aynı reklamın farklı çeşitlerini oluşturmaktan çekinmemelisiniz. Web sayfanızın trafiğini artırmak ve olası satış oluşturabilmek için yeni ve farklı stratejiler deneyebilirsiniz.
  • Kullanmış olduğunuz anahtar kelimenin performansının düşük olması durumunda onu planınızdan çıkarmalısınız. Hangi sözcüklerin hedeflerinize ulaşmanıza yardım ettiğini tespit etmelisiniz. Onun için anahtar kelime performansını devamlı olarak gözden geçirmek gerekmektedir. Mesela seçmiş olduğunuz anahtar kelime sayesinde sitenizin ziyaret trafiği oldukça artmakta fakat ziyaretçilerin sitenizden hemen çıkması ile sonuçlanıyor ise; o anahtar kelime düşünüldüğü kadar efektif değildir. Size pozitif olarak geri dönüşümü olmayan anahtar kelimeler için boş yere paranızı tüketmeyiniz.
  • Başarılı olan anahtar kelimelerinizi daha da güçlendirmelisiniz. Kullanmış olduğunuz anahtar kelime sitenizin ziyaret trafiğini artırıyor ve pozitif geri dönüşüm getiriyorsa onu kullanma biçiminizi genişletmelisiniz. Anahtar kelime seçeneğindeki hedefleriniz tam eşleme şeklindeyse onu geniş eşleme şeklinde değiştirmekten çekinmeyin. Bu şekilde reklamınızın daha çok arama sonucunda gösterilmesini sağlamış olursunuz ve ziyaretçi trafiğiniz artar.
  • Google Ads dönüşüm optimize ediciyi kullanırsanız eğer; ziyaretçi sayılarına veya gösterimlere odaklanmaktan ziyade, tekliflerinizin daha çok satış olabilecek şekilde otomatik olarak düzenlenmesini sağlamış olursunuz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]

Remarketing, firmaların online olarak yapmış oldukları satışları artırabilecekleri etkili bir araçtır. Bu etkili aracı kullanırken yukarıda belirtmiş olduğumuz hususlara dikkat etmeleri faydalı olacaktır. Bu şekilde reklam için harcanan bütçeler ile doğru müşteri potansiyeli elde edilmiş olur.

Siz de profesyonel Antalya Google Ads reklam hizmeti almak istiyorsanız Gurukafa Reklam Ajansı olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]