[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sosyal medya kullanımı oldukça yaygın. İnsanlar, çoğunlukla fotoğraf paylaşımı için sosyal medyayı kullanıyor. Fotoğrafların paylaşıldığı platformlarda ise zamanla daha profesyonel fotoğraflar görülmeye başlanıyor. Sosyal medya kullanıcıları kaliteli fotoğraflar paylaşarak hem beğeni topluyor hem de takipçi kazanıyor. Peki, kaliteli fotoğraf nedir ve nasıl çekilir?

Kaliteli fotoğraf, doğru açıdan, doğru ışık altında çekilmiş fotoğraftır. Fotoğrafın çekildiği telefon ya da fotoğraf makinesinin piksel kapasitesi de önemlidir. Kaliteli fotoğraflar için dikkat edilmesi gereken pek çok madde bulunmaktadır. Fakat genel olarak sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraflarda düzenlemeler yapılmaktadır. Çekilen fotoğrafın kalitesi düşük olsa da doğru edit sayesinde fotoğraf istenilen kaliteye getirilebilir. Fotoğrafların düzenlenmesi için bilgisayar programlarından yardım alınmaktadır. Fotoğraf düzenlemek için tasarlanmış ve geliştirilmiş programlar sayesinde sosyal medya kullanıcıları artık fotoğraflarını dilediği gibi düzenleyebilir, yeniden tasarlayabilir.

Adobe Lightroom Fotoğraf Düzenleme Nedir?

Sosyal medyada fotoğraf paylaşmak istiyorsanız ve paylaştığınız fotoğrafın kaliteli görünmesini istiyorsanız Adobe Lightroom fotoğraf düzenleme ile fotoğrafınızı düzenleyebilirsiniz. Fotoğraf editi yapmak isteyen kullanıcılar edit için uygulama ararken genellikle ücretli uygulamalarla karşılaşır. Oysa her sosyal medya kullanıcısı ücretsiz olarak fotoğraf düzenlemek ister. Adobe Lightroom ise ücretsiz fotoğraf düzenleme programı olarak kullanılmaktadır.

Uygulama sayesinde fotoğrafınızın ışık ayarlarını değiştirebilir, fotoğrafınıza efekt verebilir, fotoğrafınızı kırpabilir ya da fotoğraf üzerinde çeşitli oynamalar yapabilirsiniz. Adobe Lightroom üzerinde fotoğraf düzenlemeleri yaparken fotoğrafın aslı kaybolmamaktadır. Siz fotoğraf üzerinde istediğiniz gibi değişiklik yapsanız da fotoğrafın aslı uygulamada kayıtlı kalır. Böylelikle istediğiniz zaman uygulamaya girerek fotoğraf üzerinde oynama yapabilirsiniz. Adobe Lightroom kullanıcılarının program üzerinde yaptığı fotoğraf paylaşımlarını inceleyebilirsiniz. Bu paylaşımlar doğrultusunda kendiniz için yeni çalışmalar seçebilir, farklı edit yöntemlerini kendi fotoğraflarınızda uygulayabilirsiniz.

Adobe Lightroom, kullanıcılara geniş edit alanı sunmaktadır. Bu alanda her kullanıcı istediği gibi fotoğraf düzenleyebilir. Program yeni gelen kullanıcılar için programın nasıl kullanılacağını anlatmaktadır. Eğer kullanıcı ilerleyen dönemlerde program içinde bir sorunla karşılaşırsa veya istediği işlemi gerçekleştiremezse program içinde yer alan bilgilendirmelerden yardım alabilir.

canva nasıl kullanılır

Canva İle Sosyal Medyada Ücretsiz Görsel Oluşturma

Sosyal medya kullanıcıları için ücretsiz görsel oluşturmak her zaman ön plana çıkmıştır. Hazırlanan görselin düzenlemesinde çeşitli programlardan yardım alınır. Bu programlar ise çoğunlukla ücretlidir. Canva, 2012 yılında sosyal medya kullanıcıları için hizmet vermeye başlamış grafik tasarım platformudur. Mobil cihazlarda da kullanılabilir olan Canva, bilgisayar üzerinden de kullanılmaktadır. Bilgisayar üzerinden kullanılan Canva daha iyi sonuçların elde edilmesini sağlar. Çünkü bilgisayar için tasarlanmış programda daha fazla işlem yapılabilir, edit uygulamaları kontrol edilebilir, ince ayrıntılara dikkat edilebilir.

Canva üzerinde binlerce şablon, efekt, yazı tipi ve bunun gibi çeşitli edit teknikleri bulunmaktadır. Canva kullanıcıları ise bu çeşitlilik arasından kendi fotoğrafı için dilediği tercihi yapabilir, çeşitli dokunuşlarla yeni ve kaliteli bir fotoğraf elde edebilir. Canva üzerinden sadece var olan fotoğrafınızı düzenlemeniz gerekmiyor. Program farklı birçok işlemi sizlere sunuyor. Bu işlemler;

  • Poster hazırlama
  • Sunum hazırlama
  • Davetiye hazırlama
  • Kart hazırlama
  • Reklam hazırlama
  • Sosyal medya gönderilerini hazırlama
  • Grafik hazırlama
  • Fotoğraf düzenleme

Yukarıda yer alan tüm işlemleri Canva üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.

Tasarlamak sözcüğü her bireyde farklı anlamlar çağrıştırır. Tasarım, kişinin hayal dünyasına özeldir. Sosyal medya kullanıcıları da kendi hayal dünyasına özel tasarımlarla paylaşım yapmak ister. Sosyal medya görsel oluşturma için çeşitli program ve uygulamalar kullanılmaktadır. Oysa bu program ve uygulamaların her kullanıcıya hitap etmesi için geniş hizmet çeşitliliğine sahip olması gerekir. Canva, binlerce seçenek sayesinde her kullanıcıya hitap edecek tasarım ve düzenlemeleri gerçekleştiriyor. Kullanıcılar tarafından ilgiyle tercih edilen Canva kullanımı ise oldukça basit. Canva ile fotoğraf düzenlemek, yeni tasarımlar yapmak istiyorsanız bilgisayarınızdan Canva resmi sitesine giriş yapmanız gerekiyor. Siteye giriş yaptığınız zaman karşınıza sizden üyelik yapmanızı isteyen bir sayfa çıkacaktır. Bu sayfada sizden istenilen bilgileri doğru girmeniz ve üyeliği oluşturmanız gerekmektedir.

Üyelik bilgilerinizi girdiğiniz zaman üyelik kimliğiniz oluşturulur. Eğer kişisel bilgilerinizi girmek istemiyorsanız Facebook ile bağlan seçeneğini kullanarak Facebook kullanıcı adresinizle programa üye olabilirsiniz. Fotoğraf düzenleme programlarının genellikle reklamlara çok sık yer vermesi her zaman kullanıcıları rahatsız etmiştir. Canva, kullanıcıları reklamlarla rahatsız etmemek adına program üzerinde reklamlara yer vermiyor. Böylelikle fotoğraf düzenleyen sosyal medya kullanıcıları bu reklamlarla zaman kaybı yaşamamış oluyor. Canva üzerinde dilediğiniz gibi tasarım yapabilir, fotoğraf düzenleyebilirsiniz. Tüm bunları yaparken herhangi bir reklam sizin işleminizi bölmez, size bir şeyler satmaya çalışmaz veya sizden ücret talep etmez.

Sosyal Medyada Ücretsiz Görsel Oluşturma

Sosyal medya üzerinden paylaşmak istediğiniz fotoğraf veya reklamlar için profesyonel edit programlarına ihtiyaç duyarsınız. Sosyal medya ücretsiz görsel oluşturma için sizlere hizmet veren programlar sayesinde dilediğiniz gibi edit yapabilir, yeni görseller tasarlayabilirsiniz. Profesyonel görsel çalışmaları yapmak için grafik tasarımcı ile çalışabilirsiniz. Fakat grafik tasarımcıya ayıracağınız bütçeyi göz önünde bulundurursanız sadece birkaç tekrar sonrasında kendi çalışmanızı yapmanız daha mantıklı gelecektir. Sosyal medya üzerinden etkileyici, başarılı ve profesyonel görsel çalışmaları yapmak için ekstra ücret ödemenize gerek kalmıyor. Sizlere ücretsiz edit hizmeti sunan programlar şu şekilde;

  • Adobe Spark
  • Canva
  • Adobe Lightroom
  • Typorama
  • Pablo By Buffer

Adobe Spark uygulaması sayesinde kullandığınız tüm sosyal medya hesapları için görsel hazırlayabilirsiniz. Uygulama içerisinde yer alan şablonları kullanarak istediğiniz gibi yeni bir görsel oluşturabilirsiniz. Typorama ise Instagram, Facebook ve Twitter gibi uygulamalar üzerinde yazılı görsel paylaşmanızı sağlamaktadır.

Typorama üzerinde oluşturduğunuz yazılı görseli istediğiniz sosyal medya hesabınızda yayınlayabilirsiniz. Pablo By Buffer ise Facebook, Twitter ve Pinterest için görsel hazırlamanıza yardımcı olmaktadır. Sosyal medya ücretsiz görsel hazırlama için bu uygulamaları kullanabilir, kaliteli ve etkileyici görseller oluşturabilirsiniz.

inshot kullanımı

InShot İle Anı Güzelleştirin

Hayatın bazı anlarında fotoğraf ve video çekerek o anı ilerleyen zamana taşımak istersiniz. Fakat çektiğiniz fotoğraf ve videolar üzerinde küçük oynamalar yapmanız gerekebilir. Fotoğraf ve videolar üzerinde düzenlemeler yapmanız için eğitim almanıza ya da bu iş için tecrübe sahibi olmanıza gerek yoktur. Sizin için özel olarak tasarlanmış uygulamalar sayesinde istediğiniz işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal medya görsel hazırlama ve video hazırlama için tasarlanmış InShot sayesinde istediğiniz işlemi yapabilir, fotoğraf ve video düzenleyebilirsiniz. Mobil cihazlarda ve bilgisayarda kullanılan edit programlarının birçoğunda reklamlara sık yer verilmektedir. Reklamların bu kadar çok kullanılıyor olması ise kullanıcıları zor durumda bırakmaktadır. Reklamlar nedeniyle kullanıcılar hem sıkılacak hem de zaman kaybı yaşayacaktır. InShot ise bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor. InShot ile anı güzelleştirmek sizin elinizde.

Reklamların olmadığı, sizden ekstra üyelik ya da ücret talep edilmediği program sayesinde yeni görseller oluşturabilir, var olan görsellerinizi düzenleyebilirsiniz. Yüksek kalitede tasarlanan görseller cihazınıza otomatik kaydedilir. Eğer isterseniz program üzerinden ya da galerinizden fotoğrafı istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz. Kendi reklamınızı yapmak istediğiniz zaman, çeşitli görselleri paylaşmak istediğiniz zaman ücretsiz edit programlarını kullanabilir, işlemlerinizi yapabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message]Sosyal Medyada ücretsiz tasarımlar oluşturmanın birçok yolu var. Profesyonel destek alarak işletmenizi daha üst sıralara taşımak ve kaliteli bir sosyal medya hesabı elde etmek istiyorsanız Antalya Reklam Ajansı Gurukafa olarak bizlerle iletişime geçebilirsiniz.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]