Çinli bir teknoloji şirketi olan ByteDance, 2016 yılının eylül ayında Çin’de Douyin ismiyle bir paylaşım platformu kurdu. Şirket, Douyin’i 2017 yılının eylül ayında TikTok adıyla uluslararası pazarda kullanıma sundu. TikTok, insanların eğlenceli kısa videolar oluşturması, paylaşması ve izlemesi için kurulmuş bir sosyal medya platformudur. Son zamanlarda video içeriklerinin hızlı tüketilmesiyle beraber TikTok kullanıcı sayıları günden güne artıyor. Telefonunuza indirdiğiniz uygulamanın yanı sıra Youtube gibi web üzerinden de TikTok kullanabilirsiniz.

TikTok Nasıl ve Ne İçin Kullanılır?

TikTok, video klip ağırlıklı bir sosyal ağ olması açısından hem oldukça eğlenceli hem de ilgi çekici. Oluşturacağınız video kliplerin konusu size bağlı isterseniz sohbet edebilirsiniz isterseniz dans koreografisi oluşturabilirsiniz. Kısaca yeteneklerinizi kısa videolar oluşturarak paylaşabileceğiniz ve başka insanların içeriklerini ve merak ettiğiniz kategorilerdeki paylaşılmış videoları izleyebildiğiniz bir mecra. TikTok’ta çektiğiniz videoları Facebook ve Instagram gibi diğer ağlarda da paylaşma imkanına sahipsiniz. Günümüzde diğer sosyal medya kanalları üzerinden içerik pazarlaması yapıldığı gibi Tiktok pazarlaması da yapılabilir TikTok üzerinden de içerik üreticiliği yapabilirsiniz.

Peki, TikTok nasıl kullanılır?

Uygulamayı indirip mail, telefon numarası gibi çeşitli adımlardan geçtikten sonra kayıt oluşturuyorsunuz. Öncelikle TikTok’u daha iyi kullanmak adına TikTok’ta kullanılan bazı terimleri bilmek gerekiyor. Bu terimler:

Duet: TikTok’ta bir içerik türü olan Duet, başka bir kullanıcı tarafından çekilmiş bir videonun yeni bir kullanıcı tarafından yorumlanarak ve orijinal videonun bir parçasıymış gibi davranarak tekrar çekilmesi olarak açıklanabilir.

Challenge: TikTok’ta meydan okumalar trend haline dönüşebiliyor. Kullanıcılar aynı konu etrafında farklı içerikler üreterek birbirine meydan okuyor. Bu içerik türü de oldukça popüler.

Cringe: Başarısız videolara verilen isim. Utanç verici duruma düşen ya da tuhaf davranışlar sergileyen kullanıcıların çektikleri videoları cringe hashtagi ile görebiliyorsunuz.

TikTok’a giriş yaptığınızda ana sayfada karşınıza “sizin için” portalı çıkacaktır. Bu sayfada şirket TikTok tarafından belirlenen viral içerikleri görebilirsiniz. Ekranı aşağı kaydırarak gezinebilirsiniz. Hoşunuza giden ve ilgi alanınıza giren içerikleri bulabilmek için ise belirlenmiş hashtagleri kullanabilirsiniz. Keşfet bölümünden yeni içerikler keşfedebilir ve bunları kendi tarzınızda yorumlayabilirsiniz. Unutmayın, keşfet bölümündeki içerikler TikTok çalışanları tarafından belirleniyor ve her gün yenileniyor.

Mavi Tik Nedir, Nasıl Alınır?

TikTok’ta mavi tik, çoğu sosyal medya platformunda olduğu gibi Tiktok’ta da hesabın şirket tarafından doğrulanmış olduğunu belirtir. Mavi tik kullanıcı hesabının adının yanında görünür ve yalnızca TikTok tarafınca uygulanabilir. Hesap doğrulaması için uymanız gereken bir dizi faktör mevcuttur; hesabınızın orijinalliği, aktif olup olmadığınız, topluluk kurallarına ve hizmet şartlarına uygun olup olmadığınız dikkate alınır. Hesap almanın ve mavi tike sahip olmanın pek kolay olduğunu söyleyemeyiz. Mavi tik alan hesaplar genelde kamuya mal olmuş kişiler, ünlü kişiler, markalar ve yayıncılar oluyor. Doğrulama için bir hesabı değerlendirirken incelenen kriterler şunlardır: Günlük düzenli artan takipçi sayıları, hızla yayılan ve çok izlenen içeriklere sahip olmak ve üretmek, bu içeriklerin izlenmelerinin gitgide artması ve diğer sosyal medyalarda doğrulanmış bir hesaba sahip olunması gibi.  Kaliteli ve ilgi çekici içerikler oluşturmak takipçi sayınızı artırır ve bu da TikTok’ta mavi tik almanızı kolaylaştırır. Doğru hashtagi kullanmak bu gibi sosyal platformlarda öne çıkmak için oldukça önemli. Bu noktaya da dikkat etmek gerekiyor. TikTok’ta önemli şeylerden biri de akımlar ve trendlerdir. Trendleri takip ettiğiniz ve kendi özgün fikirlerinizi katarak yorumladığınız içerikler sizi birkaç adım öne taşıyacaktır.

Tiktok’ta Mavi Tik Almanın Yolları

Profesyonel ajanslarla veya sosyal medya hizmeti veren kişilerle çalışmak diyebiliriz. TikTok’ta mavi tik alma sürecinde hızlı sonuç almanız adına faydalı olacaktır. Bu noktada mavi tik başvurusu sizin adınıza, ajansınız veya anlaştığınız sosyal medya uzmanı tarafından yapılmaktadır. Profesyonel bir kurum veya kişi ile çalışmak hesabınızın daha kolay doğrulanmasına olumlu etki eder. İkinci bir seçenek ise eğer bu kurum ve kişilerle çalışmayı tercih etmiyorsanız doğrudan kendinizin başvuru yapmasıdır. Bunun için e-mail yoluyla TikTok’a mavi tik başvurusu yapabilirsiniz. Profilinizdeki bilgilerinizin eksiksiz olması, takipçileriniz ve beğenilerinizin yüksek olması da olumlu dönüş almanızı sağlayacaktır. Bu süreçlere girmeden önce mavi tikin kimlere verildiğini bilmek de önemlidir. Böylece sahip olmanız gereken özellikleri öğrenmiş olur ve nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda bilgi sahibi olursunuz.

tiktok sayfa doğrulaması nasıl alınırTikTok’ta Mavi Tik Almak İçin Nelere Dikkat Etmek Gerek?

TikTok kullanıcılarına mavi tik vermek için bazı koşullar öne sunuyor. Yukarıda anlattığımız bu koşulları sağlıyorsanız mavi tik almanız kolaylaşacaktır. Kısaca değinecek olursak: Aktif bir hesaba sahip olmalı, kaliteli ve ilgi çekici içerikler üretiyor olmalı, hashtag kullanımına özen göstermeli ve yeri geldiğinde gerektiği gibi kullanmalı, geniş bir takipçi kitlesine sahip olmalı ve TikTok’un bu kadar hızlı yayılmasını sağlayan özelliklerinden biri olan trend içerikler çekmelisiniz. Trend içerikleri, kendi özgün fikrinizle yorumladığınız zaman TikTok’ta yükselmeniz oldukça kolay olacaktır. Tüm bu süreçlerde yalnız olmak işinizi zorlaştırabilir. Bu doğrultuda profesyonel bir kişi veya kurumdan yardım almak hesabınızı popüler hale getirmeye ve hızlı doğrulanmasına büyük katkı sağlayacaktır.