[vc_row][vc_column][vc_column_text]Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), kuruluşların ilk günden bu yana yeni kitlelere ulaşmasını sağlayarak, web sitelerine etkileşim getirmelerini, bilgi yaymalarını ve büyümelerini artırmak için kullanılmaktadır.

Ancak SEO, sayfa içeriklerini mümkün olduğunca çok sayıda anahtar kelime ve geri bağlantılarla doldurmak için kullanılmaya başlamasından sonra çok şey değişti. Zamanla SEO, mevcut web kullanıcısının davranışı tarafından son derece bilgili olan sofistike ve teknik bir uygulama haline geldi. Yüksek kaliteli web sitelerinin arama motoru sonuç sayfalarının en üstüne çıkmasını sağlamak için hem On Page hem de Off Page SEO teknikleri kullanılmaya başlandı.

Ancak On Page ve Off Page SEO tam olarak nedir ve dijital pazarlamacılar bunları müşterilere sunmak için nasıl kullanabilir? Bugünün konusu tam olarak bu olacak. Bundan dolayı On Page ve Off Page SEO çalışmaları hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için Antalya reklam ajansı GuruKafa olarak hazırladığımız yazımızı okumaya devam edin.

On page SEO tekniği nedir?

Onpage-offpage-SEO1

On Page SEO çalışmaları, bir web sayfasının sıralamasını yükseklere taşımak için kullanılabilen tüm site tekniklerini içerir. Aynı zamanda arama sıralamasındaki konumunu iyileştirmek için doğrudan web sitenizde alınabilecek tüm önlemleri de ifade eder. Ve bu sayfanın ne kadar iyi sıralandığını belirlemeye yardımcı olur. Bir sayfanın kalitesini artırmak için hem içerik hem de teknik öğeler kullanır, bu nedenle web sayfası için ne kadar SEO çalışması yaparsanız, o web sitesine o kadar etkileşim sağlamış olursunuz.

Bir web sayfasının sayfa içi SEO ile optimize edilebilen birçok farklı teknik yönü vardır ve şunları içerir:

Başlık etiketleri

Başlıklar

Resimler için alternatif metin

Site hızı

Dahili bağlantılar

Meta açıklamaları

Duyarlılık

On page SEO tekniği uygulamaları nelerdir?

Onpage-offpage-SEO2

Başlık etiketleri, bir web sayfasının adını belirtmek için kullanabileceğiniz HTML öğeleridir. Her başlık etiketi benzersiz, sayfanın ne hakkında olduğu ile ilgili açıklayıcı, bir anahtar kelimeyle optimize edilmiş ve 60 karakterden kısa olmalıdır.

Başlıklar, içeriğinize verdiğiniz başlıklardır. En iyi sonuçlar için bunların H1 biçiminde olması gerekir. Başlıklar, alakalı ve açıklayıcı kelimelere odaklanmalıdır. İçeriği ayırmak için aynı zamanda en iyi uygulamaları izleyerek alt başlıkları (H2 ila H6) kullanabilirsiniz; ancak bir içeriğinizde anahtar kelimeleri veya kelime öbeklerini sıklıkla tekrarlamayın.

Alternatif metin, arama motorlarına bir resim hakkında daha fazla bilgi sağlar, ancak genellikle resimleri göremeyen web ziyaretçilerine resimleri açıklamak için kullanılır. Bu nedenle alternatif metin, 125 veya daha az karakterden oluşan resim içeriğine özgü, açıklayıcı olmalıdır. Ve yalnızca uygunsa bir anahtar kelime veya kelime öbeğiyle optimize edilmelidir.

Sayfa yükleme hızı önemlidir; çünkü yavaş yüklenen sayfalardan hemen çıkma oranları yüksektir. İnsanların yüzde 47’si bir sitenin iki saniye içinde yüklenmesini beklerken yüzde 40’ı üç saniye sonra çıkmaktadır. Bu nedenle, arama motorları yavaş yüklenen sayfaları daha düşük bir sıralamayla yerleştirmektedir. Bu nedenle sayfa yükleme hızının sağlanması önemlidir.

Dahili bağlantılar sitenizin ziyaretçiler tarafından gezmesini kolaylaştırır. Böylelikle arama motorlarının sitenizi anlamasını ve sayfalarınızı dizine eklemesini kolaylaştırır ve bu daha yüksek bir sıralamaya yerleşmenize olanak sağlar.

Meta açıklamalar, başlık etiketleri genişletmek bir sayfanın içeriğini özetlemek ve içeriğinizi web kullanıcılarına anlatmak için kısa ve etkili açıklamalardır. Meta açıklama, başlığın ve URL’nin altında görünür ve 160 karakterin altında tutulmalıdır.

Duyarlılık, sayfanızın mobil cihazlar ve masaüstü cihazlar da dahil olmak üzere herhangi bir cihazda düzgün bir şekilde görüntülenmesini sağlayan bir tasarım öğesidir. Dünya çapında giderek daha fazla insan çevrimiçi arama mobil cihazlarını kullandığından bu önemli bir faktör olmaya devam etmektedir.

Son olarak, anahtar kelimeler hakkında bir not: Anahtar kelimeler, doğru ziyaretçilerin sizi doğru zamanda bulmasına yardımcı olmak için tüm bu teknik öğelere dahil edilebildiğinden On Page SEO stratejinizi bir arada tutan bir yapıştırıcıdır. Etkili olabilmek için, anahtar kelimeler araştırılmalı ve dikkatle seçilmelidir. İçeriğe doğal ve kesintisiz bir şekilde işlenmelidir.

Off Page SEO tekniği nedir?

Onpage-offpage-SEO3

Off Page SEO çalışmaları, arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için bir web sitesi dışında alınan tüm çabaları içerir. Bağlantı kurma bunun büyük bir parçasıdır. Google, web sayfalarının sıralanıp sıralanmayacağına ve nerede sıralanacağına karar verirken birçok sayfa dışı faktörü dikkate alır.

On Page SEO, kendi web sitenizde kontrol edebileceğiniz faktörleri ifade ederken, Off Page SEO, başka bir siteden geri bağlantılar gibi web sitenizin dışında gerçekleşen sayfa sıralama faktörlerini ifade eder. Ayrıca, bir şeyin sosyal medyada maruz kalma miktarını dikkate alarak tanıtım yöntemlerinizi de içerir.

Off page SEO Uygulamaları Nelerdir?

Kaliteli geri bağlantılar, Off Page SEO stratejisinin bel kemiği olsa da, site yetkisini artırmak ve daha fazla bağlantıyı teşvik etmek için kullanabileceğiniz başka teknikler de vardır.

Bunlardan biri, işletmenizi Google My Business, Yelp, diğer yerel listeler gibi yerel listelere ve internet dizinlerine eklemektir. Eklendikten sonra, tüm bilgilerin doğru olduğundan ve adınızın, adresinizin ve telefon numaranızın tüm platformlarda tutarlı olduğundan emin olun.

Off Page SEO ile etkileşime geçmenin başka bir yolu da (güven ve marka bilinirliğini artırırken) Quora gibi sitelerdeki tartışmalara katılarak ve özellikle Q ve A siteleriyle ilgili soruları yanıtlayarak, özellikle de toplulukla paylaşabileceğiniz uzmanlığa sahip olmanızdır.

Kullanabileceğiniz son bir Off Page SEO tekniği, görüntü, ses ve video paylaşım siteleri de dahil olmak üzere çeşitli paylaşım sitelerine geri bağlantılı içerik göndermektir. Bunların en popüler olanlarından bazıları şunlardır:

Video: Vimeo ve Dailymotion

Ses: SoundCloud ve Podbean

Resim: Flickr, Instagram ve Pinterest

Arama motoru optimizasyonu, web kullanıcısı ve çevrimiçi tüketici davranışı değiştikçe sürekli gelişmektedir. Ve şu anda SEO adına en iyi yaklaşım hem sayfa içi hem de sayfa dışı öğeleri ele almak adına sağlam bir stratejiye sahip olmaktır.

Sayfada, kaliteli içerik ve sitenin teknik yönlerinin; hız, verimlilik ve anahtar kelimeler için optimize edildiğinden emin olmalısınız. Sayfa dışı yapabileceğiniz en önemli şey, yetkili sitelerden kaliteli geri dönüşler almaktır. Çünkü bu, arama motorlarının sitenizi alakalı ve önemli olarak görmesini garanti eder ve daha yüksek bir sıralama ile ödüllendirilirsiniz.

Off Page SEO, SEO stratejinizin ayrılmaz bir parçası mıdır?

Off Page SEO çalışmaları, On Page SEO’yu tamamlar. Her ikisi de el ele gider. SEO’nuzdan en iyi şekilde yararlanmak için bağlantı kurma, markalaşma ve görünüm çabalarınıza odaklanmanız gerekir. Sitenizi istediğiniz gibi optimize edebilirsiniz; ancak kullanıcılar için kaliteli bir hedef olarak algılanmazsa, başarılı olamazsınız. On Page SEO’ya odaklanırken, sitenizi harika hale getirmek için elinizden gelen her şeyi yaparsınız. Harika içerikler, sağlam bir site yapısı ve muhteşem mobil site hızı. Diğer yandan, Off Page SEO çalışmaları, ziyaretçilerin ve potansiyel müşterilerinizin gelmesine yardımcı olur. Her ikisi de bulmacanın önemli parçalarıdır.[/vc_column_text][vc_message]Bugün Antalya reklam ajansı GuruKafa olarak On Page ve Off Page SEO çalışmaları hakkında sizleri tecrübemiz ve deneyimlerimiz dahilinde aydınlattık. Antalya SEO çalışmaları için daha fazla bilgi almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]