[vc_row][vc_column][vc_column_text]GuruKafa olarak, yaptığımız çalışmalarla başarı hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacak yol haritaları çizen bir Antalya reklam ajansıyız. Projelerimizde gelecek odaklı ve yenilikçi fikirlerle özel stratejiler oluşturuyoruz.

Antalya reklam ajansı GuruKafa olarak bugün siz sevgili okuyucularımıza SEO uyumlu makale nedir ve nasıl yazılır? konusu üzerine ihtiyacınız olan tüm detayları bulabileceğiniz bir yazı hazırladık. Öğrenmek ya da bilgilerinizi tazelemek için, okumaya devam edin!

SEO uyumlu makale yazmak nedir?

SEO uyumlu makale yazmak, web sitelerinin büyük arama motorları için daha görünür hale gelmesine yardımcı olan bir yazma şeklidir. Kullanıcı bir konuyu aradığında, içerik kalitesi açısından kullanıcı dostu olan özgün içerikler ön plana çıkar.

SEO’da içerik yazımı neden önemlidir?

Bir web sitesi Google veya Yandex’de ne kadar yüksek sıradaysa, sitelerini o kadar çok kişi ziyaret eder. Daha fazla ziyaretçi, daha fazla satış veya yalnızca daha fazla okuyucu, kullanıcı anlamına gelir. SEO çalışmaları gittikçe daha fazla talep görüyor, bu yüzden tam olarak işin ne anlama geldiğini anlamalıyız.

SEO metin yazarı nedir?

seo makalesi

SEO metin yazarı, bir dizi anahtar kelimeye bakabilen, bu cümleleri arayan birinin ne bilmek istediğini anlayabilen, net ve özgün bir şekilde yazabilen kişidir. İyi bir SEO yazarının, okuyucunun içeriğini arama motorlarında bulmasına yardımcı olması için anahtar kelimeleri etkili bir şekilde kullanabilmesi gerekir.

İçerik Yazarı Hangi Becerilere Sahip Olmalıdır?

İyi bir SEO yazarı olmak için şunları yapabilir olmanız gerekir:

  • Dil bilgisi kurallarına uygun, açık ve öz olacak içerikler yazın.
  • Okuyucunun bilmek istediklerine odaklanın.
  • SEO anahtar kelimeleri, makale konusuna uygun bir şekilde kullanın.
  • Güvenilir bilgi bulmak için konuları araştırın.
  • Okuyucunun hem keyif hem de oluşturduğunuz içerikten bilgi alması adına uygun tonu kullanarak yazın.
  • Etkileşim almak için zamanınızı iyi yönetin ve düzenli olarak içerik yayınlayın.

SEO uyumlu makale nasıl yazılır?

SEO’ya uygun makale yazmak için vereceğimiz önemli noktaları aklınızda bulundurun:

  • Yazdıklarınıza rehberlik etmek için anahtar kelime öbeklerini kullanın. Bu kelime öbeklerini arayan biri ne bilmek istiyor?
  • Dilbilgisel ve anlaşılması kolay içerikler yazın.
  • Metni daha taranabilir hale getirmek için başlıkları kullanın.
  • Anahtar kelimelerin bağlam içine uygun yerleştirilmiş olduğundan emin olun.

SEO uyumlu makale yazmanın üç önemli aşaması

seo uyumlu metin

1.aşama: Metin hazırlığı

Gerçek SEO metin yazarlığı sürecinin ilk aşaması hazırlayacağınız metni önceden planlamaktır. Kalemi kâğıda (parmakları klavyeye) koymadan önce konunuza biraz zaman ayırın ve ne yazacağınızı düşünün. Yazmaya başlamadan önce aşağıdaki sorulara da net cevaplar vermelisiniz:

  • Makalenizin amacı nedir? Neden yazıyorsun? Ne elde etmek istiyorsun?
  • Yayınınızın ana mesajı ne olacak? Cevaplamak istediğiniz anahtar soru nedir?
  • Kitleniz kim? Ne arıyorlar?
  • Parçanızı yazmak için hangi bilgilere ihtiyacınız var?
  • Bilgilerinizi hangi sırayla sunacaksınız? Makalenizin yapısı ne olacak?

Metin ve arama amacı

Listedeki ilk soru: makalenizin amacı nedir? Bunu önceden düşünmek önemlidir. Çünkü makalenizi nasıl yazmanız gerektiğini etkiler. Kullanıcıları bilgilendirmek mi istersiniz, eğlendirmek mi? Veya onları sitenizde bir şeyler yapmaya ikna etmek mi? Hazırlık adımı aynı zamanda ziyaretçinizin niyetini de dikkate almanız gereken zamandır.

Bir metin yazarken kullanacağınız dil açık ve kullanıcı odaklı olmalıdır.

2.aşama: Metin yazımı

Şimdi gerçek SEO yazma işlemini başlatabilirsiniz! Bu, makalenize harcadığınız toplam sürenin yalnızca %20’sini alır.

SEO metin yazarlığının bu bölümü için en önemli ipucu sadece yazmaktır. İnsanlar genellikle ilk cümleyi (veya konunun ilk paragrafını) bulmakta zorlanırlar. Ancak bu aşamada, ilk paragrafı tamamen yazmayı atlayabilirsiniz. Ya da ilk paragrafınızın içermesi gereken içeriğe ilişkin birkaç kelime yazmanız ve ikinci paragrafı yazmaya başlamanız yeterlidir. Gönderinizin ana gövdesinden çıktıktan sonra başlangıçları ve sonları yazmak daha kolaydır.

Bir cümle dilbilgisi açısından doğru değilse veya garip geliyorsa, sadece devam edin ve henüz endişelenmeyin. Bu şeyleri bir sonraki aşamada düzenleyerek yeniden yazabilirsiniz. Yazma aşamasında, yazma akışında kalmak önemlidir.

Metninizin okunabilir olduğundan emin olun

Metni bir ekrandan okumak zordur. Bu nedenle okuyucularınızın blog yayınınızın tamamını okumasını istiyorsanız, okumayı kolaylaştırmanız gerekir. İçeriği doğal ve okunması kolay yayınlar, daha fazla geri gelen ziyaretçi ve daha yüksek bir dönüşüm oranı ile sonuçlanır. Metninizin yazdığınız kitleye uygun olduğundan emin olun.

Bu ipuçları SEO metin yazarlığı yapmanıza yardımcı olacaktır.

Arada bir mola verin

SEO makaleleri oldukça yoğun bir süreç alabilir. Uzun süre yazarsanız, konsantre olmanın zorlaştığını görürsünüz. Bununla birlikte, kesin zaman aralığı her birey için farklı olacaktır. Zihninizin yorulmaya başladığını fark ederseniz, o zaman mola verebilirsiniz.

3.aşama: Metin düzenlemesi

Yazınızı bitirdikten sonra, makalenizin ilk taslağına sahip olacaksınız. Bu ilk taslak, yazının son aşamasında geliştireceğiniz şeydir.

SEO Uyumlu Makalede Görsel Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

SEO uyumlu makalelerde mutlaka görsel veya video kullanımına yer verilmelidir. Görsel kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, fotoğrafın adlandırılması ve alt etiketidir. Kullanacağınız görsel adında Türkçe karakter veya boşluk olmamalıdır. Alt etiketinde görselle uyumlu kelimeler kullanılmalıdır. Burada en önemli şey hedeflediğiniz anahtar kelimenin görsel adında ve alt etiketinde geçmesidir.

SEO uyumlu makalelerde özgün olarak yazdığınız içeriğin çeşitli görsel ve videolarla desteklenmesi oldukça faydalı olacaktır. Bu, sizin yazdığınız makaleye hâkim olduğunuz ve ziyaretçileriniz için açıklayıcı içerik ürettiğiniz anlamına gelmektedir. Makaleniz 500 kelimeye sahipse en az 2 görsel, 1000 kelimeye sahip ise en az 3 görsel kullanabilirsiniz.

Geri bağlantılar SEO için neden önemlidir?

Geri bağlantılar SEO çalışmalarının (arama motoru optimizasyonu) en önemli bileşenlerinden biridir. Google’ın algoritması, bir kişinin yaptığı her aramada en güvenilir, en değerli sonuçları vermeye çalışmak için dikkatle tasarlanmıştır. Bunu yapmak için arama motoru algoritması, her bir web sitesinin ve web sayfasının ne kadar güvenilir olduğunu belirlemeye yardımcı olmak için bir dizi farklı sıralama faktörü tasarlamıştır.

Backlink, yazı içerisinde yazdığımız başka sayfalara link vermek için oldukça önemlidir. Örneğin: Kurumsal kimlik makalesi yazdığımızda logodan bahsediyorsak logo kelimesinde yazdığımız içeriğe link vermeliyiz. Backlink sitemizdeki makale sayısı arttıktan sonra yapılması tavsiye edilen bir işlemdir.

SEO uyumlu makalede kullanılması gereken kelime sayısı ne kadar olmalı?

Makalede en az 300 kelime olmalıdır. Konuya uygun anahtar kelime oranı %2,5-3.0 arasında kullanılabilir. Kullanacağınız anahtar kelimeler makalenizin İlk 50-100 kelimesi arasında bulunmalı ve kalın, italik ve altı çizili olarak içerikte yer almalıdır. Ayrıca içeriğin görsellerinden en az 1’inin alt etiketi anahtar kelime olmalıdır.

SEO uyumlu başlık nedir?

Web’te yayınlanan her sayfada, sayfanın bölümünde tanımlanmış bir HTML başlık etiketi bulunur. Herhangi bir CMS kullanıyorsanız, başlık etiketi bir sayfanın veya yazının başlığında yazılana göre otomatik olarak oluşturulur.

Yani, HTML başlık etiketi bir sayfanın “resmi” başlığıdır. Arama motorlarında çıkan sonuç sayfalarında gösterilecek olan şey bu başlıklardır. Başlık etiketi, sosyal medyada paylaşıldığında sayfa veya yayın başlığı olarak da kullanılır. Başlıklar kısa ve bilgilendirici olmalıdır ve hedef anahtar kelimelerinizi içermelidir. Diğer taraftan makalenizin başlık kelime sayısının, 50-60 karakter arasında olması idealdir.

H Etiketleri makale içerisinde alt başlıkları işaretlediğimiz etiketlerdir. Anahtar kelime h1 etiketi ile kullanılmalı ve başlamalıdır. H1, H2, H3 .. H6’ya kadar devam etmektedir.  H Etiketleri makalenin hiyerarşisini Google botlarına iletir.

H etiketleri kurgusu şu şekilde yapılmaktadır:

H1 – Ana Başlık

H2 – Alt Başlık

H3 – Alt Başlığın Alt Başlığı

kurgusu ile düzenli ve seo uyumlu özgün makaleler oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message]Markanızın SEO hizmetleri için Antalya reklam ajansı GuruKafa olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.[/vc_message][/vc_column][/vc_row]