Sosyal medyada varlığınızı yönetmek için hepsi bir arada olan bir çözüm mü arıyorsunuz?

Birden fazla profili ve ağı yönetmek veya ekibinizle gerçekleştirdiğiniz sosyal medya yönetimleri için kolaylık sağlayan birçok sosyal medya yönetim aracı bulunmakta. Amacınız ne olursa olsun sosyal medya yönetimini sağlarken doğru stratejiyi oluşturmak için doğru araçlara ihtiyacınız bulunur.

Sosyal medya araçlarını kullanırken bunlara dikkat edin

Bu yazıda sosyal medya araçlarını 3 temel unsuru göz önünde bulundurularak inceleyeceğiz.

Etkileşim: Tüm sosyal ağ mesajlarınızı görebileceğiniz ve kitlenizle etkileşime girebileceğiniz tek bir gösterge tablosu.

Zamanlama: İçeriğinizi her bir sosyal ağda planlama ve geri dönüştürme sistemi.

Raporlama: İçeriğinizin her ağda nasıl performans gösterdiğini analiz etme ve raporlama yöntemi.

Sosyal Varlığınızı Geliştirmek için Kullanabileceğiniz Sosyal Medya Araçları

1. Sendible

Markanızı tek bir gösterge tablosundan takip edin

sendible

Sendible, en uzun geçmişe sahip olan, reklam ajansları tarafından sık kullanılan sosyal medya izleme ve yönetim araçlarından biridir. Kitlenizle etkileşime geçmenizi, markanızı izlemenizi ve sonuçları tek bir gösterge tablosundan izlemenizi kolaylaştırır.

Etkileşim: Birden fazla ağdaki ve profillerdeki tüm sosyal iletilerinizi tek bir akışta toplayabilir, önemli mesajlarınızı belirleyip ve harekete geçebilirsiniz.

Zamanlama: Sendible, içeriğinizi tek tek veya toplu olarak planlamanızı sağlar. Hazırladığınız tüm içerikleri interaktif takvimde saklar, bu nedenle herhangi bir şeyin tekrar ayarlanması gerekirse içeriği buna göre sürükleyip bırakmanız yeterli olur.

Sendible aynı zamanda içeriklerinizin iyileştirilmesiyle de ilgilenir. İçerik öneri motoru, sosyal medyada paylaşılan yayınları analiz eder ve yüksek takipçi katılımı sağlama olasılığı en yüksek içeriği önerir.

Raporlara: Sendible, müşterileriniz veya ekip üyeleriniz için derinlemesine sosyal medya raporları oluşturmanıza yardımcı olacak bir dizi önceden tasarlanmış şablona sahiptir. Kullanıma hazır sosyal medya raporları ve aynı zamanda sosyal etkinliğinizin için anlık bir rapor görüntüleri sunar.

Alternatif olarak, 250’den fazla modül arasından seçim yaparak kendi raporunuzu oluşturabilirsiniz. Siz raporlarınızın iyi göründüğüne emin olduktan sonra bunları düzenli olarak e-posta yolu ile gönderir.

Sosyal Ağlar: Sendible ile Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram, YouTube ve daha pek çok sosyal ağa bağlanabilirsiniz. Gelişmiş plan seçeneği ile içeriklerinizi doğrudan WordPress, Blogger ve Tumblr’da yayınlayabilirsiniz.

2. Buffer

Hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edin

Buffer, günümüzde kullanılan en popüler sosyal medya yönetim platformlarından biridir. Buffer ile tüm sosyal yayınlarınızı manuel olarak ele almaya çalışırken hem zamandan hem de enerjiden tasarruf edebilirsiniz.

Etkileşim: Buffer verileri analiz eder, inceler ve size en iyi etkileşimi sağlamak için en iyi günü, içerik türünü ve ne sıklıkta yayın göndermeniz gerektiğini söyler.

Zamanlama: Bir seferde çok sayıda gönderi yazabilir ve planlayabilirsiniz; Buffer, bu yayınları istediğiniz zaman belirtilen sosyal medya kanallarına yayınlayacaktır.

Raporlama: Uygulama, çalışmaya hazır dokuz raporla birlikte gelir veya kendiniz hazırlayabilirsiniz. Düzenli aralıklarla çalışacak şekilde ayarlayabilir ve sonuçların kendinize, ekibinize veya müşterilerinize e-postayla gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

3. Hootsuite

Sosyal profillerinizi tek bir kontrol panelinden yönetin

hootsuite

Hootsuite platformu, minimalist web tasarımı ile tüm sosyal profillerinizi tek bir kontrol panelinden yönetmenize ve etkili sosyal içeriği otomatik olarak bulmanıza ve zamanlamanıza olanak tanıyan araçlar sunar. Reklam hizmetleri veren ajansların sıklıkla tercih ettiği platformlardan bir tanesidir.

Etkileşim: Hootsuite, etkileşimi yönetmek için “gelen kutusu” yerine birden çok akış kullanır. Her bir sosyal ağın içeriğini izlemek için akışları istediğiniz doğrultuda ayarlayabilirsiniz. Akışlarınızı gruplar halinde düzenlemek için sekmeleri kullanabilirsiniz. Takım halinde çalışıyorsanız, doğrudan kişiye, departmana veya bölgeye yayın atayabilirsiniz.

Zamanlama: Hootsuite’in Otomatik Zamanlama ile sosyal medyada 7/24 varlığınızı koruyabilirsiniz. İçeriklerinizi her zaman liste, günlük, haftalık veya aylık olarak bir bakışta görebilirsiniz.

HootSuite’in sunduğu en büyük özellik, CSV dosyasında planlanan mesajların bir listesini oluşturmanıza ve daha sonra ara yüze yüklemenize olanak tanıyan toplu zamanlama özelliğidir.

Raporlama: Hootsuite, Facebook, Instagram ve Twitter’daki önemli metriklerinizi gösteren varsayılan bir raporla birlikte gelir. Özelleştirilmiş gösterge tabloları oluşturarak veya etkileşimi kontrol etmek için şablonlar kullanarak bunu bir sonraki seviyeye taşıyabilirsiniz.

Hootsuite, raporlarınızı Excel, PowerPoint, PDF ve CSV gibi çeşitli biçimlerde dışa aktarmanıza olanak tanır. Aynı zamanda ekip yöneticileri için, Facebook ve Twitter’da yanıt ve çözüm performanslarını izleme olanağı sağlar.

Sosyal Ağlar: Hootsuite, Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram ve YouTube gibi 35’ten fazla popüler sosyal ağa bağlanır.

4. e-clincher

 Tek bir araçla birden fazla sosyal medya hesabına hakim olun

eclincher

eClincher, tek bir araçla birden fazla sosyal medya hesabını, sayfayı ve grubu yönetmenizi sağlar. Reklam ajansları için oldukça yararlı olan bu uygulama; sosyal medya yöneticileri, işletmeler, pazarlama uzmanları, ekipler ve reklam hizmeti veren şirketler için sosyal medya yönetim araçları içinde mükemmel bir seçenektir.

Etkileşim: EClincher, tüm sosyal medya mesajlarınızı ve bildirimlerinizi tek bir yerde toplar, böylece kitlenize yanıt verebilir, teşekkür edebilir, takip edebilir veya onlarla etkileşimde bulunabilirsiniz.

Sosyal medya etkinliklerinizi gerçek zamanlı olarak izlemeyi tercih ediyorsanız, Canlı Sosyal Medya Akışları (Live Social Feeds) tam size göre. Buradan bağlı olan profil, sayfa ve gruplara bağlanabilirsiniz. Tüm platformları tek tek kontrol etmek yerine tek bir yerden beğeni, yorum yapabilir ve yanıtlayabilirsiniz. Reklam hizmetlerinizi kolay ve pratik bir şekilde kitlenize ulaştırabilirsiniz.

Zamanlama: eClincher, yayınlarınızı, tweet’lerinizi ve pinlerinizi birden çok sosyal medya hesabına, profile, gruba ve sayfaya planlama ve planlama olanağı sunar. Oluşturduğunuz zamanlama akışını akıllı takvim veya standart liste biçimi olarak görüntüleyebilirsiniz.

Planlanan yayınınızda bir URL varsa, eClincher Google (goo.gl) kısaltıcısını kullanarak otomatik olarak kısaltır. İçerikleriniz daha dikkat çekici olmasını sağlamak adına araç içinde yerleşik bir görüntü düzenleyici ve Canva (multimedya tasarım platformu) ile entegrasyon da bulunmakta.

Raporlama: eClincher, sosyal medya etkinliklerinizin web sitenizin trafiğini nasıl etkilediğini görebilmeniz için Google Analytics’in gücünü Social Analytics modülüyle tek bir gösterge panosunda birleştirir.

Facebook sayfalarınız, Twitter ve LinkedIn hesaplarınızdaki yayınların gerçek zamanlı performansını görüntüleyebilir ve analiz edebilirsiniz. Ayrıca takipçi trendlerini ve marka adına gelen mention’ları analiz edebilirsiniz.

Özelleştirilebilir gösterge tablosu, en önemli verileri görebilmeniz için raporları ve grafikleri sürükleyip bırakmanıza olanak tanır. Ayrıca gösterge tablosundan PDF raporları oluşturma seçeneğiniz de vardır.

Sosyal Ağlar: eClincher, Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, YouTube ve Blogger’a bağlanır.

 5. Tweetdeck

 Tek bir ara yüzde birden fazla hesap

tweetdeck

TweetDeck, 2011 yılında Twitter tarafından satın alınan popüler bir Twitter yönetim aracıdır. Web yazılımı ile tek bir ara yüzde birden fazla hesabı görüntülemenize izin vererek daha rahat bir Twitter deneyimi sunar ve ücretsizdir.

Etkileşim: Twitter, TweetDeck’i “gerçek zamanlı izleme, düzenleme ve katılım için en güçlü Twitter aracı” olarak tanımlıyor.

Tek bir Twitter zaman çizelgesi yerine bir dizi özelleştirilebilir sütun kullanarak reklam hizmeti verdiğiniz kitlenizle etkileşim kurmanızı kolaylaştır.

Tüm tweetlerinizi, doğrudan mesajlarınızı, listelerinizi, eğilimlerinizi, sık kullanılanlarınızı, arama sonuçlarınızı veya hashtag’lerinizi gösteren sütunlar ekleyebilirsiniz.

Zamanlama: TweetDeck kullanıcıların mesajları hemen tweetlemesine veya daha sonra teslim edilmek üzere planlamasına olanak tanır. TweetDeck aracılığıyla birden fazla hesabı yönetiyorsanız, her biri için Tweet’leri planlama seçeneğiniz vardır.,

Zamanlanmış bir Tweet’de yayınlanmadan önce değişiklik yapabilir ve ayrıca mesajınıza resim ve GIF ekleyebilirsiniz.

Raporlama: Twitter bu özelliği gelecekteki bir premium sürüme eklemeyi planlıyor. TweetDeck’in herhangi bir analizi ve raporu yok.

Sosyal Ağlar: TweetDeck yalnızca Twitter’ı destekler.

Burada incelediğimiz sosyal medya araçlarının her birinin artıları ve eksileri var. Bazı araçlar takımlar ve reklam ajansları için ideal, bazıları ise küçük işletmeler veya kişisel kullanım için daha uygun. Bu durumda önerimiz bütçenizi ve kullanım alanınız doğru seçmeniz olacak.